Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 02. 2021. 09:45   >>  09:48

ZA SANIRANJE POSLJEDICA PANDEMIJE

Usvojen plan pomoći od 1.900 milijardi dolara

Donji dom američkog Kongresa usvojio je rano jutros paket pomoći za otklanjanje posljedica pandemije korona virusa od 1.900 milijardi dolara, ali samo uz glasove demokrata, i zakon sada treba da ide u gornji dom, Senat.

Poslije više sati rasprave zakon, koji je zatražio predsjednik SAD Džo Bajden, usvojen je sa 219 glasova za, prema 212 protiv, što pokazuje potpunu podjelu između demokrata i republikanaca.

Demokrate su navele da posustala ekonomija i izgubljenih 500.000 života Amerikanaca traže i dalje brzu i odlučnu akciju i prebacivali su republikancima da su u raskoraku s javnošću koja pozitivno gleda na tu pomoć.

Republikanci smatraju da je zakon suviše skup i da su sredstva loše usmjerena.

Tekst zakona će biti upućen u Senat iduće nedjelje.

Predstavnica demokrata Maksin Voters rekla je da je srećna zbog ovog zakona i poručila republikancima da bi trebalo da budu dio toga, ali da ukoliko nijesu, demokrate idu bez njih.

Republikanci smatraju da je suviše novca u paketu pomoći i da je malo namijenjeno za obrazovanje kako bi se omogućilo da se ubrzo otvore škole. Smatraju da je u planu za pomoć puno poklona demokratskim zajednicama i saveznim državama gdje su na vlasti demokrate.

U Kongresu, Bajdenove demokrate imaju vrlo tanke većine, samo deset glasova u Predstavničkom domu i u podjednako podijeljenom Senatu, gdje je 50 prema 50 glasova, uz samo jedan odlučujući glas potpresjednice Kamale Haris.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније