Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 03. 2021. 21:48   >>  22:00

ODLUKA EU

Sankcije protiv četiri ruska zvaničnika zbog afere Navaljni

Države članice Evropske unije (EU) složile su se danas o uvođenju sankcija protiv četvorice ruskih visokih zvaničnika umiješanih u pravne postupke protiv opozicionara Alekseja Navaljnog.

Te sankcije su zabrana izdavanja viza i zamrzavanje imovine tih zvaničnika u EU, navodi se u saopštenju poslije sastanka ambasadora zemalja Unije.

Po izvorima bliskim EU, sankcije se odnose na direktora kazneno-popravne službe Aleksandra Kalašnjikova, zvaničnika ruskog Istražnog odbora Aleksandra Bastrikina, državnog tužioca Igora Krasnova i šefa ruske Nacionalne garde Viktora Zolotova.

Njihova imena biće objavljena sjutra u Službenom glasniku EU.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je da će Rusija "odgovoriti" na sankcije EU.

EU je polovinom oktobra uvela sankcije protiv šest ruskih zvaničnika poslije trovanja Navaljnog koji je uhapšen 17. januara odmah po dolasku u Rusiju.

U Rusiji su poslije povratka Navaljnog organizovani protesti njegovih pristalica. Više od 11.000 ljudi privedeno je tokom tih protesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније