Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 03. 2021. 16:04   >>  16:04 2

ZBOG NAVALJNOG

SAD uvode sankcije ruskim zvaničnicima

SAD su danas najavile uvođenje sankcija visokim ruskim zvaničnicima, kao odgovor na trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog za šta američka obavještajna služba smatra da je odgovorna Moskva.

"Obavještajna zajednica ima visok stepen uvjerenja da su zvaničnici Ruske službe bezbjednosti (FSB) 20. avgusta 2020. godine upotrebili nervni agens poznat kao novičok za trovanje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog", rekao je američki zvaničnik koji je zahtijevao anonimnost.

Sankcije, koje su usmjerene posebno na sedam visokih zvaničnika, uvedene su "u konsultacijama sa partnerima iz EU" i predstavljaju "jasan signal" Moskvi, rekao je taj zvaničnik.

"Ponovo apelujemo na hitno i bezuslovno oslobađanje Navaljnog", dodao je on, ističući da su američke obavještajne službe zaključile da je ruska vlada odgovorna za trovanje Navaljnog.

Zvaničnik je rekao i da SAD ne žele eskalaciju, ali da neće oklevati da pokažu čvrstinu kad god to smatraju potrebnim.
Navaljni se trenutno nalazi na odsluženju dvoipogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zato što je prekršio uslovnu kaznu dok se u Njemačkoj oporavljao od trovanja za šta optužuje Kremlj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније