Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 03. 2021. 09:52 >> 09:53

SAD

Otkazana sjednica zbog mogućeg upada ekstremista u Kongres

Predstavnički dom američkog Kongresa otkazao je za danas planiranu sjednicu poslije upozorenja policije Kapitol hila da je moguć upad ekstremista u zgradu.

Kako navodi Glas Amerike, Predstavnički dom je trebalo da raspravlja o Predlogu zakona o reformi policije, ali, jedan od članova tog tijela je rekao da upozorenje policije, bazirano na podacima obavještajnih službi, predstavlja veliki rizik i da su zato izmijenjeni planovi.

Nadležni su saopštili da ekstremisti koji su planirali upad u Kongres pripadaju grupi pristalica bivšeg predsjednika Donalda Trampa, koji su 6. januara upali u Kongres kako bi spriječili potvrdu pobjede Džoa Bajdena na predsjedničkim izborima.

Policija Kapitola je grupu ekstremista koja je planirala upad nazvala "neidentifikovanom militantnom grupom".

U saopštenju policije se navodi da su "uvedene značajne promjene i pojačane mjere bezbjednosti" u Kapitolu, gdje su smješteni Predstavnički dom i Senat.

Ne zna se da li su te promjene uvedene povodom najnovije prijetnje ili su u pitanju mjere koje su na snazi poslije nereda 6. januara.

U desničarskim teorijama zavjere se 4. mart pominje kao dan kada će bivši predsjednik Tramp, poražen na izborima 3. novembra, položiti zakletvu za drugi mandat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније