Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 02. 2013. 08:10 >> 08:05

PROMJENA

Filip Bridlav novi komandant NATO-a u Evropi

Vazduhoplovni general Filip Bridlav biće novi komandant američkih i NATO snaga u Evropi, objavio je juče Vašington Post, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika Alijanse.

Bridlav (57) je trenutno komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i Africi, i na toj poziciji se nalazi od jula prošle godine. On je, tokom 35-godišnje vojne karijere, više puta službovao u Evropi, u bazama u Njemačkoj, Španiji i Italiji.

Američki predsjednik Barak Obama prethodno je za ovu poziciju predložio generala Džona Alena, ali je on to odbio, rekavši da je odlučio da se penzioniše i da provede više vremena sa suprugom, umjesto da se preseli u Brisel, sjedište NATO-a.

Komandant NATO snaga u Evropi uvijek je bio Amerikanac, i Bridlav, ako bude izabran, na toj poziciji će zamijeniti dosadašnjeg glavnokomandujućeg, admirala Džejmsa Stavridisa, koji je rukovodio Sjevernoatlantskom alijansom na „starom kontinentu” u posljednje četiri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније