Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2021. 22:45   >>  22:45

SENAT SAD

Usvojili paket pomoći vrijedan 1,9 hiljada milijardi dolara

Senat SAD usvojio je danas paket finansijskih mjera u okviru borbe protiv epidemije korona virusa u iznosu od 1,9 hiljada milijardi dolara, nakon više naknadnih izmjena predloga da bi se osigurali glasovi svih demokratskih senatora.

Kako prenosi Glas Amerike, usvajanje zakona dovodi predsjednika SAD Džozefa Bajdena korak bliže prvom većem zakonodavnom uspjehu. Mjere će sada biti upućene u Predstavnički dom na dodatno glasanje.

Za zakon je glasalo 50 demokrata, dok je svih 49 republikanaca bilo protiv.

Prije usvajanja paketa pomoći, demokrate i republikanci su satima raspravljali o suprotstavljenim predlozima za povećanje nedjeljne naknade nezaposlenima koji su pogođeni epidemijom.

Da bi dobili neophodni glas umjerenog demokrate Džoa Mančina, demokrate su smanjile predloženu sumu od 400 dolara nedjeljno na 300 dolara nedjeljno i unijele poresku olakšicu za većinu ljudi koji primaju pomoć za nezaposlene.

Bijela kuća je saopštila da Bajden podržava kompromisno rješenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније