Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 03. 2021. 23:17   >>  23:15

ZA DVA MJESECA

Kina za 60% povećala izvoz

Kineski izvoz robe povećao se 60,6 odsto u prva dva mjeseca 2021, u odnosu na isti period lane, nakon što su fabrike počele da rade, a svijet se polako otvara.

Izvoz je porastao za 468,9 milijardi dolara, pokazali su današnji podaci kineske carine, što je porast koji nijesu predvidjeli ni stručnjaci za ekonomiju, javio je AP.

Uvoz se takođe povećao za 22,2 odsto, na 365,6 milijardi dolara.

Izvoz u Sjedinjene Američke Države se povećao za 87,3 odsto u prva dva mjeseca ove godine, iako je bivši predsjednik Donald Tramp uveo sankcije Kini, koja je prihodovala 80,5 milijardi dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније