Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 03. 2021. 07:16 >> 07:16
4

"RADOST I ČAST"

Papa Franjo u septembru dolazi u Mađarsku

Papa Franjo posjetiće Mađarsku i prisustvovati misi kojom se završava Međunarodni euharistijski kongres 12. septembra, izjavio je kardinal Peter Erdo.


Posjeta je pomjerena sa 2020. godine, kada je čitav kongres odložen na 2021. godinu zbog pandemije korona virusa, rekao je za mađarsku angenciju MTI.

Posjeta je "velika radost za konferenciju i daje nam nadu i utjehu u ovim teškim vremenima", rekao je Erdo.

Misa "statio orbis" koja se slavi za grad i svijet je vrhunac euharistijskog kongresa, rekao je kardinal. Kongres će se održati između 5. i 12. septembra, a na njemu će biti održani vjerski događaji, konferencija, predavanja i koncerti.

Gradonačelnik Budimpešte Đerđelji Karačoni pozdravio je vijest i rekao da je "radost i čast" ugostiti papu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније