Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija

09. 03. 2021. 08:36 >> 08:35

OKONČAO POSJETU IRAKU

Papa Franjo obećao da će posjetiti i Liban

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo po završetku posjete Iraku kazao je da je ona imala istorijski karakter i poruku mira.

Papa Franjo je od petka posjetio više iračkih gradova, predvodio molitve pred desetinama hiljada Iračana i u Najafu se sastao s vodećim šiitskim učenjakom ajatolahom Alijem al Sistanijem.

Papa je novinarima koji su pratili njegovu posjetu tokom povratka avionom kazao kako je sastanak bio nalik onom iz 2019. godine kada je sa šeikom A Azara Ahmedom al Tajibom u Abu Dabiju potpisao deklaraciju o “Bratstvu čovječanstva“.

“Vjerujem da ti sastanci imaju univerzalnu poruku. Dužnost mi je bila da tokom ove posjete vidim velikog i mudrog čovjeka koji je život posvetio Bogu. To vam postane jasno tek kada poslušate tog čovjeka“, kazao je papa.

Na pitanje da li je bilo ispravno da Irak posjećuje u jeku pandemije COVID-19, papa Franjo je kazao da je tu odluku donio razmotrivši sve rizike i uz molitvu.

Papa je takođe kazao da je obećao da će posjetiti i Liban, a da ne namjerava da posjeti Siriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније