Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 11. 2013. 16:32 >> 16:32

PRIVREDNE REFORME

Završen kineski Treći plenum

Kineski lideri usvojili su seriju privrednih reformi koje bi trebalo da preurede i unaprijede ekonomiju ove zemlje u narednih deset godina.

 

 

U saopštenju objavljenom poslije samita iza zatvorenih vrata oni su obećali da će slobodno tržište ubuduće imati veću ulogu, ali će državna imovina i dalje biti glavni stub ekonomije. 

Nova komisija nadgledaće unutrašnju bezbjednost i rješavati pitanje socijalnih nemira, a farmeri će dobiti veća vlasnička prava nad zemljom.

Takozvani Treći plenum počeo je u Pekingu prije pet dana, a okončan je kratkim saopštenjem o oblastima na koje se odnose usvojene reforme.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније