Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 11. 2013. 17:03   >>  17:08

ČETVORO POVRIJEĐENO

Egipat: Sukob policije i studenata

Egipatska policija ispalila je suzavac na studente koji su protestovali na univerzitetu u gradu Masura, u znak podrške bivšem predsjedniku Mohamedu Morsiju.

U sukobima koji su nastali povrijeđeno je četvoro ljudi.

 

 

Bezbjednosni izvori navode da su sukobi studenata, policije i stanovnika izbili u blizini univerziteta u gradu u delti Nila, javio je Rojters. 

Svjedoci navode da su protivničke grupe jedna drugu gađale kamenicama, kao i da su se čuli pucnji iz vatrenog oružja, ali zasad nije poznato koja strana je pucala. 

Stotine studenata organizovali su proteklih nedjelja proteste na univerzitetima širom Egipta u znak podrške svrgnutom predsjedniku. 

Od jula, kada je vojska svrgnula Morsija usred masovnih protesta protiv njegove vlasti, Egipat se suočava sa talasom nasilja, u kojem je ubijeno na stotine ljudi, većinom pripadnika i pristalica islamističkog pokreta Muslimanska braća, kao i oko 100 policajaca. 

Morsi se nalazi u zatvoru gdje čeka suđenje zajedno sa još 14 istaknutih članova tog pokreta na osnovu optužbi za podsticanje nasilja. 

Hiljade islamističkih aktivista i lidera Muslimanske braće su uhapšeni otkako je Morsi svrgnut, a sud je izdao nalog da se zabrani taj pokret i sve njegove aktivnosti. 

Morsijeve pristalce najavile su masovne demonstracije za petak, prvi dan po ukidanju policijskog časa, uvedenog pošto su nasilno uklonjeni njihovi protestni kampovi sa trga u Kairu 14. avgusta.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније