Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 11. 2013. 19:09 >> 19:13

OPOZICIONARI

Sud naredio zapljenu imovine braći Navalni

Sud u Moskvi odredio je danas da se oduzme imovina ruskom opozicionom lideru Alekseju Navalnom i njegovom bratu Olegu Navalnom, optuženima za prevaru u aferi u koju je uključena i francuska kozmetička kuća Iv Roš.

Iz tog suda je saopšteno da je ta odluka izrečena na zahtjev tužilaštva koje vodi istragu u vezi sa aferom pronevjere u "Iv Roš", ali nije precizirano na koja se sve dobra ta odluka odnosi. 

 

 

"Uopšte ne znam koja moja imovina je zaplijenjena... Niko me nije pozvao na izricanje te odluke", naveo je Aleksej Navalni na svom tviter nalogu. 

Navalni i njegov brat Oleg optuženi su krajem oktobra da su pronevjerili 26 miliona rubalja (590.000 eura) kompanije Iv Roš i 250.000 miliona rubalja (90.000 eura) još jednoj firmi. 

Braća su optužena i za pranje novca - oko 21 miliona rubalja (480.000 eura), zbog čega mogu da budu osuđeni na deset godina zatvora. 

Kako je utvrđeno istragom, na podsticaj Olega Navalnog, zvaničnika Ruske pošte, "Iv Roš" je potpisao ugovor sa firmom Alekseja Navalnog za transport robe, ali po veoma visokim tarifama. 

Advokat i bloger Aleksej Navalni, protivnik politike predsjednika Vladimira Putina, nedavno je osuđen na pet godina zatvora u drugoj aferi za koju tvrdi da je u potpunosti izmišljena, i podmetnuta kako bi on bio izbačen sa političke scene.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније