Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 11. 2013. 23:06 >> 23:06

OSLONAC NA DIPLOMATIJU

Bijela kuća protiv sankcija Iranu

Bijela kuća i Stejt department upozorili su Kongres da bi izglasavanje novih sankcija prema Iranu moglo da dovede do toga da se zaustavi pregovarački proces.

Bijela kuća je saopštila da oni kongresmeni koji se zalažu za oštrije sankcije prema Iranu u ovom trenutku, mogu da ostave predsjedniku Baraku Obami samo opciju vojne intervencije protiv nuklearnog programa koji sprovodi zvanični Teheran.

 

 

"Američki narod ne želi da maršira u rat", rekao je portparol Bijele kuće Džej Karni i dodao da bi uvođenje novih sankcija samo ojačalo tvrdu struju u iranskoj vlasti koja se protivi bilo kakvom sporazumu sa SAD. 

Sličan stav je iznijela i portparolka Stejt departmenta Džen Psaki, rekavši da državni sekretar Džon Keri smatra da bi bila greška uvođenje novih sankcija. 

Prema njenim riječima, Keri će sjutra održati sastanak iza zatvorenih vrata sa senatskim odborom za finansije, gdje će predložiti privremenu pauzu za uvođenje novih sankcija. 

To vrijeme bi bilo iskorišćeno da se dođe do diplomatsko rješenja, zaključila je Psaki. 

Grupu senatora i kongresmena, koji se zalažu za nove sankcije, predvode demokrata iz Nju Džersija Bob Menendez i republikanac iz Južne Karoline Lindzi Graham. 

Oni važe za pobornike agresivne i tvrde spoljne politike SAD u svijetu. 

Diplomatskom dogovoru sa Iranom se protive i Izrael i Saudijska Arabija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније