Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

26. 03. 2021. 16:11   >>  16:15

SAUDIJSKA ARABIJA

Napad na tanker pun nafte, vojska će štititi postrojenja

U naftnom postrojenju u Saudijskoj Arabiji zapalio se tanker sa gorivom nakon što ga je pogodio nepoznati projektil, saopštilo je danas to kraljevstvo.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali je do incidenta došlo usljed napada osam dronova sa bombama koje su aktivirali pobunjeni Huti iz Jemena, prenosi AP.

Saudijsko Ministarstvo energetike potvrdilo je da je do napada došlo sinoć oko 21 sat po lokalnom vremenu u Jitanu, koji se nalazi 970 kilometara jugozapadno od Rijada, a sem što je jedan tanker sa nafrom zapaljen, nije bilo drugih posljedica.

Ministarstvo odbrane Saudijske Arabije saopštilo je danas da planira da preduzme odgovarajuće akcije radi zaštite objekata za izvoz nafte nakon niza napada jemenskih Huta na naftna postrojenja, izvijestila je saudijska novinska agencija.

U posljednje vrijeme Saudijska Arabija se suočava sa sve više takvih napada, koji nijesu prestali ni nakon što je ponuđeno primirje u ponedjeljak.

Ministarstvo je navelo da je u posljednjem napadu, koji se dogodio sinoć, pogođen centar za distribuciju naftnih derivata u južnom saudijskom regionu Jizan, dodaje saudijska agencija, a prenosi Rojters.

U Jizanu se nalazi rafinerija nafte i objekti u luci za energetsku kompaniju Saudi Arabian Oil.co, a ta rafinerija, koja ima kapacitet proizvodnje 400.000 barel dnevno, svoju prvu isporuku imala je prošle godine.

Vlasti su odlučile da saudijska vojska počne da štiti naftna postrojenja od napada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније