Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net ]

27. 03. 2021. 10:39   >>  10:49

RADNICI TVRDE

"Amazon nas tretira kao robote"

Radnici američkog onlajn giganta Amazon tvrde da ih kompanija tretira kao robote.

Kako kažu, kompanija zahtjeva ogromne radne kvote i odnosi se s nedovoljno poštovanja prema zaposlenima.

"Odnose se prema nama kao prema robotima, a ne kao prema ljudima", izjavila je jedna radnica, prenosi AP.

Prošle nedjelje su radnici Amazona i advokatski tim sindikata u kojem učestvuje i senator iz Vermonta Berni Senders, bivši kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, pokrenuli sindikalnu borbu koja bi mogla da rezultira pritiskom na kompaniju Amazon.

Kompanija je uzvratila saopštenjem da radnike plaća 15,30 dolara po satu, što je dvostruko više od prosjeka u državi Alabama, da je otvorila hiljade radnih mjesta i da svojim zaposlenima plaća zdravstveno osiguranje koje pokriva i oftamološke i stomatološke preglede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније