Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

31. 03. 2021. 20:58 >> 20:59

HTJELI U EVROPU

Presretnuto 138 migranata kod libijske obale

Grupa od 138 migranata koji su pokušali morem da stignu do Evrope presretnuto je danas kod zapadne obale Libije i vraćeno u pomorsku bazu u glavnom gradu Tripoliju.

Migrante je presrela obalska straža u gumenom čamcu na 90 kilometara od Tripolija, saznaje Frans pres u libijskoj mornarici.

Više od pola njih su iz Sudana, a drugi iz više zemalja podsaharske Afrike, rekao je isti izvor.

U grupi je bilo devet žena i troje djece, po riječima izvještača agencije Frans pres sa lica mjesta.

Medjunarodna organizacija za migracije u ponedjeljak je saopštila da je u prethodnih 48 sati presretnuto oko 1.000 migranata koji su pokušali isti prelazak morem do Evrope.

Libija je glavna ruta za hiljade migranata, uglavnom iz podsaharske Afrike koji pokušavaju morem da stignu do Evrope. Krijumčari su posljednjih deset godina iskoristili atmosferu nestabilnosti u toj zemlji koja se nalazi na 300 kilometara od italijanske obale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније