Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business

05. 04. 2021. 12:12   >>  12:13

BOGATSTVO SAMO RASTE

Milijarderi tokom pandemije bogatiji četiri biliona dolara

Bogatstvo 20 najbogatijih milijardera uvećano tokom pandemije koronavirusa 742 milijarde dolara, pokazao je izvještaj Instituta za političke studije.

Bogatstvo milijardera tokom pandemije koronavirusa veće je četiri biliona dolara, prenosi SEEbiz.

Na portalu Business Insider objavljen je izvještaj Instituta za političke studije (IPS), koji pokazuje da je od 18. marta prošle godine do istog datuma ove bogatstvo 2,36 hiljada milijardera uvećano 54 odsto, odnosno četiri biliona dolara.

U izvještaju se navodi da je 20 najbogatijih milijardera bogatije 742 milijarde dolara, što je povećanje od 68 odsto.

Izvještaj međunarodne organizacije Oxfam objavljen početkom godine pokazao je da su milijarderi bogatiji oko 3,9 biliona dolara.

U izvještaju je navedeno kako bi taj novac pomogao da niko ne osiromaši zbog pandemije koronavirusa, a njime bi mogle biti i kupljene količine vakcije dovoljne za sve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније