Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 02. 2013. 12:10   >>  12:06

ODBIJEN ZAHTJEV

UN neće da plati odštetu za koleru Haitiju

Ujedinjene nacije odbile su da plate porodicama oboljelih od kolere na Haitiju, za koju se sumnja da su je donijeli pripadnici mirovnih snaga iz Nepala.

Oktobra 2011. Institut za pravdu i demokratiju na Haitiju je tražio Ujedinjenim nacijama najmanje 100.000 dolara za porodice preminulih od kolere i najmanje 50.000 dolara za svakog oboljelog.

Od kolere je u Haitiju od 2010. umrlo sedam hiljada, a zaraženo 620 hiljada osoba.

Nezavisno istražno tijelo UN-a je u maju 2011. dostavilo izvještaj u kojem nije utvrđeno kako je bolest stigla na ostrvo, ali američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je rekao da postoje jaki dokazi da su pripadnici mirovnih snaga iz Nepala odgovorni za donošenje kolere na ostrva Haitija.

Portparol generalnog sekretara UN-a Martin Nesirki izjavio je da su sarađivali sa narodom i Vladom Haitija kako bi obezbijedili liječenje oboljelih, poboljšali kvalitet vode i opštih zdravstvenih uslova.

Generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun je krajem 2012. pokrenuo inicijativu da se tokom idućih deset godina iskorijeni kolera na Haitiju, u vrijednosti od 2,2 milijarde dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније