Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija

11. 04. 2021. 16:17 >> 00:03

DEMONSTRACIJE NE PRESTAJU

Mijanmar: Najmanje 701 osoba ubijena tokom protesta

Najmanje 701 osoba ubijena je tokom protesta protiv vojnog udara u Mijanmaru.

Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima (AAPP) navelo je da je bilo novih žrtava u područjima u kojima su snage bezbjednosti intervenisale prema civilima. Privedeno je 3.012 osoba, a 656 naloga za hapšenje je izdato.

Najmanje 82 osobe su ubijene u gradu Bago u petak, kada je došlo do sukoba vojske i demonstranata.

Mijanmarska vojska je 1. februara ove godine izvela udar i preuzela vlast u zemlji pod izgovorom da su novembarski izbori bili neregularni. Vojska je proglasila jednogodišnje vanredno stanje i uhapsila čelnike Vlade.

Visokopozicioniranim zvaničnicima u pritvoru sudi se na vojnom sudu, dok se masovne demonstracije, koje su počele 6. februara, nastavljaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније