Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 04. 2021. 11:57   >>  11:57

ISTORIJSKA VRIJEDNOST

Vrijednost bitkoina premašila 62.000 dolara

Cijena bitkoina je danas premašila 62.000 dolara što je istorijska vrijednost te kripto valute uoči ulaska na berzu jedne od najvećih kripto kompanija Koinbejz (Coinbase).

Bitkoin se jutros mijenjao za 62.377 dolara, a vrijednost mu je povećana za 114 odsto od početka godine, dok se Vol strit (Wall Street) priprema za ulazak na berzu prve kompanije koja trguje kripto valutama.

"Ovo je važan signal jer ukazuje na to da je sve manje vijerovatno da će regulatorna tijela odlučiti da budu oštrija prema ovom sektoru", kaže Naem Aslam (Naeem), analitičar kompanije Avatrejd (Avatrade).

Brojni tradicionalni investitori okreću se ovoj prvoj kripto valuti, a velika imena sa Vol strita poput JP Morgan ili Blekrok (BlackRock) sada svojim klijentima nude specijalizovane fondove.

Od oktobra 2020. godine, kada je gigant za onlajn plaćanje Pejpal (Paypal) najavio mogućnost korišćenja kripto valuta na svojoj mreži, cijena bitkoina je povećana. Tadašnja vrijednost bitoina je bila oko 15.000 dolara i nije premašila 20.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније