Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 04. 2021. 21:50   >>  21:50

BIJELA KUĆA

Bajden povlači vojnike iz Avganistana do 11. septembra?

Predsjednik SAD Džozef Bajden odlučio je da povuče preostale američke vojnike iz Avganistana do 11. septembra 2021. godine, odnosno na 20. godišnjicu napada Al Kaide u SAD, saopštili su danas izvori bliski Bjeloj kući.

"Započećemo povlačenje preostalih vojnika prije 1. maja i planiramo da svi vojnici napuste zemlju (Avganistan) prije 20. godišnjice napada 11. septembra", rekao je neimenovani američki zvaničnik i dodao da će odlazak biti u koordinaciji sa odlaskom i drugih snaga NATO-a.

Predviđeno je da ministri spoljnih poslova i odbrane Entoni Blinken i Lojd Ostin o tome sjutra obavijeste NATO. Bajden će o tome sjutra razgovarati na konferenciji za novinare.

Prema ranijem sporazumu SAD sa talibanima, rok za povlačenje američkih snaga je 1. maj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније