Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 04. 2021. 23:42   >>  23:32

NAKON POŽARA

Notr Dam će se ponovo otvoriti 2024.

Katedrala Notr Dam u Parizu, teško oštećena u požaru prije dvije godine će biti ponovo otvorena 2024, obećala je danas francuska ministarka za kulturu Rozlin Bašlo, i objavila da prikupljeno dovoljno sredstava da se to sprovede.

Do sada je u vidu poklona i obećanih sredstava prikupljeno 833 miliona eura, što dozvoljava da se obnovi katedrala, rekla je ministarka u obraćanju Senatu, gornjem domu parlamenta.

"Mogu vam reći da će 2024. katedrala Notr Dam u Parizu biti ponovo otvorena", rekla je ona.

Minstarka će sjutra obići katedralu sa predsjednikom Emanuelom Makronom, na drugu godišnjicu požara koji je djelimično oštetio to srednjevijekovno remek djelo gotske arhitekture u srcu Pariza 15. aprila 2019. godine.

Francuski predsjednik je tada zatražio da se katedrala, čiji krov i vrh su uništeni u plamenu, obnovi za pet godina.

Makronov predstavnik za tu obnovu general Žan Lui Gergelen je takođe rekao da će katedrala biti ponovo otvorena 2024. godine. Međutim svi radovi neće biti završeni tog datuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније