Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 04. 2021. 22:51 >> 22:53

ODGOVOR NA SANKCIJE

Rusija protjeruje deset američkih diplomata

Ruski ministar Sergej Lavrov rekao je danas da će Moskva narediti protjerivanje deset američkih diplomata kao odgovor na američke sankcije.

On je rekao i da će Moskva dodati osam američkih zvaničnika na svoj spisak za sankcije i preduzeti korake da ograniči i zaustavi aktivnosti američkih nevladinih organizacija vezano za miješanje u rusku politiku.

Rekao je da iako Rusija ima mogućnost da preduzme "bolne mjere" protiv američkih poslovnih interesa u Rusiji da ona neće to odmah preduzeti.

Predsjednik SAD Džozef Bajden je u izvršnoj uredbi najavio sankcije protiv 32 entiteta i pojedinca zbog kampanje dezinformisanja i miješanja ruske vlade u predsjedničke izbore 2020. SAD su juče naredile i protjerivanje deset ruskih diplomata i uvele nova ograničenja za rusko pozamljivanje novca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније