Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 04. 2021. 22:43 >> 22:43

VLASTI SAOPŠTILE

U Kolumbiji ubijeno 14 pobunjenika i vojnik

Najmanje 14 pobunjenika disidenata bivše kolumbijske marksističke gerile Fark, razoružane poslije mirovnih pregovora 2016, i jedan vojnik ubijeni su u borbama na jugozapadu Kolumbije, javile su vlasti te zemlje.

U Tviter poruci komandant kopnene vojske general Eduardo Zapateiro rekao je da su vojnici napadnuti juče eksplozivnim napravama i da je u borbama pored jednog poginulog vojnika bilo i ranjenih.

Ministar odbrane Diego Molano ranije je javio da je "14 ljudi neutralizovano tokom vojnih operacija" u oblasti Argelia u departmanu Kauka.

Prema ministru vojnici su sprovodili specijalnu operaciju naređenu poslije napada automobilom bombom u kome su povrijeđene 43 osobe 27. marta u susednoj opštini Korinto. Taj napad pripisan je disidentima Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (Fark).

Bez ujedinjene komande disidenti su rasuti u raznim grupama i broje oko 2.500 boraca koji uglavnom žive od trgovine drogom i ilegalnog vađenja rude, navode kolumbijske vlasti.

U Kauki oni se spore oko tih prihoda sa Vojskom za nacionalno oslobođenje (ELN) posljednjom gerilom još aktivnom u Kolumbiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније