Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 04. 2021. 22:24   >>  22:25

ŠTRAJK GLAĐU

Kremlj odbacuje zapadna upozorenja o zdravlju Navaljnog

Portparol Kremlja odbacio je danas upozorenja zapadnih zemalja na čvrst odgovor u slučaju smrti zatvorenog opozicionara Alekseja Navaljnog koji štrajkuje glađu.

"Ne možemo da prihvatimo takve izjave od strane predstavnika drugih vlada", rekao je Dmitrij Peskov novinarima navodeći da ta tema "ne bi trebalo njih da interesuje".

Evropska unija (EU) izrazila je danas "duboku zabrinutost" zbog zdravstvenog stanja Navaljnog koji u zatvoru štrajkuje glađu, izjavio visoki predsjednik EU za spoljnu politiku i bezbjednosti Žozep Borel i pozvao na njegovo hitno i bezuslovno puštanje na slobodu.

Bijela kuća juče je upozorila da će Rusija snositi "posljedice" u slučaju smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog čije se zdrastveno stanju u zatvoru pogoršalo.

Navaljni (44) je počeo štrajk gladju prije više od tri nedjelje, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni ljekar, zbog bolova u leđima i gubitka osjećaja u nogama.

Ruska zatvorska služba (FSIN) je najavila danas da će biti prebačen iz zatvora u bolnicu. Ljekar koji liječi Navaljnog prije dva dana je rekao da se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršava i da je životno ugrožen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније