Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2021. 23:37 >> 23:36

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA?

Rusija otvara istragu proti Gugla i Jutjuba

Rusija je objavila danas da otvara istragu protiv Gugla i njegove video platforme Jutjub zbog zloupotrebe dominantnog položaja, u najnovijem sporu ruskih vlasti i digitalnih giganata.

Savezna antimonopolska agencija (FAS) saopštila je da je otvorila ovu istragu zato što su propisi o otvaranju, prekidu ili brisanju naloga Jutjuba i korisničkih zahtjeva "netransparentni, neobjektivni i nepredvidljivi", što može da naškodi intreresima korisnika i ograniči konkurenciju.

"To dovodi do iznenadnih blokiranja i prekida naloga korisnika bez upozorenja i osnove za takvo djelovanje", navelo je rusko regulatorno tijelo.

Prema ruskom regulatoru istraga je pokrenuta poslije prijave jedne nepoznate ruske organizacije Regionalnog centra internet tehnologija (Rotsit) koja se prestavila kao grupa koja brani interese ruskih korisnika interneta.

Ruske vlasti su posljednjih nedjelja uputle više kritika američkim društvenim mrežama Tviter, Fejsbuk i Jutjub ali i kineskom TikToku, osudjujući njihovu svemoć i kritikujući njihovo ograničavanje sadržaja, posebno političkih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније