Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 04. 2021. 09:22   >>  09:24

SUKOB PALESTINACA I POLICIJE

Više od 100 povrijeđenih u sukobima u Jerusalimu

Više od 100 ljudi je povrijeđeno noćas u Jerusalimu u sukobima između izraelskih policijskih snaga i palestinskih demonstranata, objavili su jutros ljekarski i policijski izvori.

Palestinski Crveni krst prijavio je najmanje 105 povrijeđenih od kojih je njih oko 20 prebačeno u bolnicu, dok je policija navela da je u svojim redovima imala 20 povrijeđenih i da je privela 44 osoba tokom okršaja.

Izraelska policija sukobila se noćas sa Palestincima ispred Starog grada Jerusalima, gdje je podigla barikade da spriječi stotine jevrejskih ekstremista da dođu u tu oblast.

Sukobi su izbili kada su stotine pripadnika izraelskih snaga reda mobilisani da zaustave marš ekstremnodesničarskog jevrejskog pokreta Lahava.

Mladi Palestnici organizovali su kontrademonstracije da se suprotstave tom maršu i incidenti su izbili na ulasku u Stari grad, u istočnom dijelu Jerusalima, palestinskom sektoru koji je Izrael okupirao i pripojio, gdje je policija zabranila pristup zonama obično masovno posjećenim za vrijeme Ramazana.

Izraelska policija sinoć je saopštila da odobrava demonstracije u ime slobode izražavanja, ali da će djelovati protiv svakog oblika nasilja, i dodala da želi da se izbjegnu sukobi.

Tenzije su još jače nego obično u gradu, gdje se nalaze sveta mjesta za Jevreje, hrišćane i muslimane i gdje je dugo bilo žarište izraelsko-palestinskog nasilja.

Policija se sukobljava sa Palestincima svaku noć od početka muslimanskog svetog mjeseca Ramazana prošle nedjelje, kada su vlasti postavile barikade na Kapiji Damaska, tradicionalnom mjestu okupljanja na otvorenom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније