Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 05. 2021. 10:30   >>  10:30

"BAVITE SE SVOJIM PROBLEMIMA"

Kina naoštrije osudila saopštenje G7

Kina je danas "najoštrije osudila" saopštenje ministara spoljnih poslova G7 koji su kritikovali njenu politiku u oblasti ljudskih prava, kao i represiju u Hong Kongu.

"Ministri G7 su iznijeli neosnovane optužbe protiv Kine i grubo se umiješali u njene unutrašnje stvari", izjavio je novinarima portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

On je poručio zemljama G7 da se "bave svojim problemima".

Ministri sedam najrazvijenijih zapadnih zemalja su kritikovali Kinu i Rusiju na sastanku u Londonu, nazvavši Moskvu zlonamjernom, a Peking nasilnikom. Međutim, oštre riječi nijesu pratili neki konkretni potezi osim podrške Tajvanu i Ukrajini.

Osnovan 1975. kao savez najbogatijih zapadnih država suočenih s posljedicama velike naftne krize, samit G7 se ove nedjelje bavio onim što smatra najvećim aktuelnim prijetnjama - Kinom, Rusijom i pandemijom korona virusa.

Ministri spoljnih poslova su u zajedničkoj izjavi optužili Rusiju za pokušaj podrivanja demokratskih država i prijetnje Ukrajini, a Kinu da je kriva zbog kršenja ljudskih prava i korišćenje svoje privredne moći za "maltretiranje" drugih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније