Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

13. 05. 2021. 22:45   >>  22:46

NAKON HAKERSKOG NAPADA

Bajden želi da sa Putinom razgovara o sajber kriminalu

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom želi da razgovara o sajber kriminalu poslije hakerskog napada na glavni američki naftovod Kolonijal pajplajn.

"Ne vjerujemo da je ruska vlada umiješana u taj napad. Međutim, imamo dobar razlog da vjerujemo da kriminalci odgovorni za to žive u Rusiji", rekao je Bajden i naglasio potrebu za utvrđivanjem međunarodne norme kako bi vlade reagovale protiv takve vrste kriminala na svom tlu.

Bajden je dodao da bi o tom pitanju želio da razgovara sa Putinom.

Bijela kuća i Kremlj su pomenuli mogućnost sastanka Bajden-Putin, ali za sada nije određen datum.

Bajden je ponovio da je uvjeren da Putin nije umiješan u hakerski napad i dodao da je pažljivo pročitao izvještaj američke federalne policije (FBI) o tome.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније