Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 05. 2021. 09:42   >>  09:45

SUKOB DVIJE GRUPE

Devet osoba ranjeno u pucnjavi na Roud Ajlendu

Devet ljudi je ranjeno sinoć u Providensu, glavnom gradu istočne američke države Roud Ajlend, saopštila je policija ocijenivši da je to najteži incident ove vrste u istoriji grada.

Od devet ranjenih, troje ima teške povrede i moguće da su u kritičnom stanju rekao je novinarima šef policije Providensa Hju Klements.

On je rekao da je upotrijebljeno više komada vatrenog oružja i da se radi o sukobu između dvije grupe poznatih vlastima.

Šef policije je rekao da je incident počeo kada se iz vozila pucalo na jednu kuću, a onda su jedna ili više osoba iz te kuće uzvratile vatrom. Opisao je učesnike u incidentu kao "mlade muškarce".

Dodao je da je pucnjava počela oko 19 sati u južnom kvartu koji važi za miran i ocijenio da je ispaljeno nekoliko desetina metaka.

Istraga je u ranoj fazi i za sada niko nije priveden, rekao je Klements.

Detektivi u bolnici razgovaraju sa žrtvama koje su stare između 19 i 25 godina. Osumnjičeni i žrtve bi mogli da budu isti, dodao je šef policije.

Gradonačelnik Providensa Horhe Elorza pozvao je građane da prestanu da koriste vatreno oružje za rješavanje sporova i kritikovao raspoloživost oružja.

"Ovo mora da prestane. Mladi koji su uključeni koji vjeruju da je način da riješe svoje sporove sa pištoljem, to ne može biti način", rekao je gradonačelnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније