Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina/Beta ]

16. 05. 2021. 10:49 >> 10:50

SUKOBI

Za sedam dana poginulo 145 Palestinaca i osam Izraelaca

U sedmodnevnim vazdušnim udarima izraelske avijacije na pojas Gaze poginulo je najmanje 145 Palestinaca, dok je u raketnim napadima Hamasa na gradove Izraela život izgubilo osam Izraelaca.

Hamas i druge ekstremističke frakcije ispalili su od ponedJeljka oko 2,9 hiljada raketa na Izrael, ali više od polovine ispaljenih projektila ili je presretnuto i uništeno ili su promašili svoje ciljeve, prenosi AP.

Izraelska ratna avijacija je izvela više stotina vazdušnih udara na siromašne, gusto naseljene teritorije na kojima živi oko dva miliona Palestinaca.

Izraelska vojska saopštila je da je gadjala kuću od najvišeg lidera Hamsa u Gazi poslije gotovo nedjelju dana žestokih udara iz vazduha i raketne vatre na Izrael sa palestinske teritorije kojom vlada ta islamska ekstremistička organizacija.

Vojni portparol brigadni general Hidai Zilberman izjavio je danas za izraelski vojni radio da je vojska gadjala kuću Jehije Sinvara, najvišeg lidera Hamasa na toj teritoriji koji se po svoj prilici krije s ostatkom rukovodstva.

Kuća Sinvara se nalazila u gradu Kan Junis na jugu pojas Gaze, a izraelska vojska je rekla da je gađala i kuću njegovog brata. Ostalo je nejasno da li su oni dijelili porodičnu kuću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније