Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 05. 2021. 14:39 >> 14:42
5

POMOLIO SE ZA MIR

Papa osudio nasilje između Izraela i Hamasa

Papa Franjo je danas osudio neprihvatljivu "spiralu nasilja" između Izraela i Palestinaca, rekavši da je ubijanje, posebno djece, "znak da oni ne žele da izgrade budućnost već da je unište".

Poglavar Rimokatoličke crkve se danas s prozora nad Trgom Svetog Petra molio za mir i međunarodnu pomoć kako bi se otvorio put dijalogu.

"Pitam se: šta će donijeti ta mržnja i osveta? Da li mi zaista mislimo da možemo izgraditi mir, uništavajući druge. U božije ime... apelujem na primirje" i kraj nasilja, rekao je papa.

Izraelska vojska danima napada grad Gazu iz vazduha otkako su izbili žestoki sukobim između Izraela i te palestinske teritorije kojom vlada islamski ekstremistički pokret Hamas.

Ministarstvo zdravlja u Gazi je danas saopštilo da je 10 žena i osmoro djece među 26 ljudi ubijenih samo u današnjem napadu, a da je još 50 osoba ranjeno.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније