Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

17. 05. 2021. 23:29   >>  23:26 2

OSUDILA PALJBU

Merkel izrazila solidarnost sa Izraelom

Njemačka kancelarka Angela Merkel je solidarnost sa Izraelom danas izrazila u telefonskom razgovoru s premijerom Benjaminom Netanjahuom i dodala da sukobi treba da budu okončani "što je prije moguće".

"Kancelarka je još jednom najoštrije osudila nastavak raketne paljbe iz Gaze u Izrael i premijeru (Netanjahuu) izrazila solidarnost njemačke vlade. Ona je potvrdila pravo Izraela da se brani od tih napada", naveo je na Tviteru portparol njemačke vlade Štefen Zajbert.

Merkel je izrazila nadu za što brže obustavljanje sukoba zbog velikog broja civilnih žrtava.

Od početka izraelsko-palestinskih sukoba 10. maja, poginulo je 197 Palestinaca od kojih 58 djece, dok je više od 1.200 ranjeno. Na izraelskoj strani poginulo je deset osoba, od kojih jedno dijete, dok su 294 osobe ranjene u raketnih napadima iz Gaze.

U Njemačkoj su posljednjih dana održani protesti zbog tih sukoba, a Merkel je rekla da će njena vlada preduzeti mjere protiv protesta koji šire mržnju i antisemitizam.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније