Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 05. 2021. 22:41 >> 09:22

PRITISAK SAD

Vlada Izraela odlučila da obustavi vatru u Gazi

Članovi užeg sastava Vlade Izraela zaduženog za bezbjednost odobrili su jednostrani prekid vatre u cilju okončanja 11-dnevne vojne operacije u pojasu Gaze.

Ta odluka je donijeta večeras poslije snažnog pritiska SAD da Izrael okonča ofanzivu protiv palestinskih ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze, javili su izraelski mediji.

Za sada se ne zna kada će prekid vatre stupiti na snagu.

Javni servis Kan javio je da će vojne akcije odmah prestati, dok su drugi televizijski kanali naveli da će se to desiti noćas u 2.00 po lokalnom vremenu (1.00 po centralnoevropskom).

Za sada nema reagovanja palestinskog ekstremističkog Hamasa, naveo je Asošiejted pres.

Druge agencije javljaju da je primirje "zajedničko i simultano", po principu "zatišje za zatišje".

Od početka sukoba 10. maja izraelska vojska je izvela stotine udara iz vazduha, ciljajući infrastrukturu Hamasa, uključujući, kako je tvrdila, mrežu tunela.

Hamas i druge ekstremističke organizacije ispalile su više od 4.000 raketa na izraelske gradove, ali su stotine pale na palestinsku teritoriju i većina je presretnuta.

U pojasu Gaze je poginulo najmanje 230 Palestinaca, a u Izraelu 12 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније