Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 06. 2021. 18:22   >>  18:23

NETANJAHU PORUČIO

"Lapid Benet najveća prevara u istoriji Izraela"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu danas je ponovo osudio koaliciju predvođenu desničarem Naftalijem Benetom, vođom partije Jamina (Desno) i liderom partije centra Jairom Laiidom, zarekavši se da će je "vrlo brzo srušiti" ako uspije da ga smijeni.

Govoreći na sastanku svog konzervativnog Likuda u vrijeme političke napetosti i pred polaganje zakletve nove vlade Netanjahu je osudio sve forme huškanja na nasilje.

Dugogodišnji izraelski lider je naveo da su on i njegova porodica bili suočeni i sa snažnijim pozivima na nasilje protiv njih nego njegovi politički rivali, kojima je pojačana bezbjednost i pošto bezbjednosna služba Šin bet upozorila da bi moglo biti nasilja.

"Osuđujemo sve forme nasilja sa svake strane, čak iako su drugi ćutali kada se podrstrekivanje protiv nas širilo", rekao je Netanjahu i dodao da želi da objasni šta je huškanje, da to nijesu kritike, već pozivi na nasilje, prelaženje linije između kritike i huškanja na nasilje.

Izraelski premijer je rekao da je dugo bilo užasnih poziva da se ubije njegova porodica, njegova supruga i da je to dočekano potpunim ćutanjem u medijima i javnosti uopšte.

Netanjahu, čije pristalice protestuju ispred kuća njegovih rivala već danima, noseći transparente sa porukama osude za izdaju i saradnju sa teroristima, rekao je da validna kritika nove vlade ne može da se opiše kao huškanje.

"Važno je naglasiti da sloboda govora nije huškanje. Ne možete formulisati kritike sa desnice kao huškanje, a kritike sa ljevice kao legitimnu slobodu govora. To je pokušaj da se desnica označi kao opasnost za demokratiju, sama ideja kao opasna za demokratiju", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније