Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina

11. 06. 2021. 20:44 >> 20:45

OSAM STRANAKA U KOALICIJI

Izrael: Potpisan koalicioni sporazum za novu vladu

Izraelske stranke, njih osam, potpisale su danas koalicioni sporazum, čime se otvara put za formiranje nove vlade u kojoj poslije 12 godina neće biti Benjamina Netanijahua.

Vlada bi trebalo da položi zakletvu u nedjelju u Knesetu gdje će je podržati 61 poslanik.

“Nova vlada najavljuje novi kurs sa ciljem zalječenja podjela u zemlji i vraćanje osjećaja normalnosti. Sve više od toga značilo bi prizivanje katastrofe”, prenosi AP.

Nova vladajuća koalicija, koja ima tanku većinu u parlamentu, sastoji se od osam stranaka sa svih strana političkog spektra, uključujući čak i jednu arapsku partiju, prvi put u istoriji Izraela.

Jedino oko čega su se saglasile je da Netanijahu, kome se sudi za korupciju, mora da ode i da zemlja ne može da podnese ponovni izlazak na izbore.

Prema dogovoru, Naftali Benet će biti premijer prve dvije godine, a nakon njega će na čelo vlade doći Jair Lapid, iz političkog centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније