Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

12. 06. 2021. 14:14 >> 14:15

ZBOG KORONE

Saudijska Arabija ograničila hodočašće u Meku na 60.000 vjernika

Saudijska Arabija je objavila da će zbog pandemije korona virusa ove godine hadžiluk, islamsko hodočašće u Meku, biti dozvoljen za najviše 60.000 hodočasnika, isključivo iz kraljevine.

Odluku Ministarstva za Hadž i Omru prenijela je danas državna novinska agencija.

U Saudijskoj Arabiji, gdje obično na hadžiluku bude oko 2,5 miliona ljudi, prošle godine je zbog pandemije učestvovalo samo 1.000 i prvi put nije bilo vjernika iz inostranstva.

Dvje trećine su bili strani radnici iz redova 160 različitih nacionalnosti koji bi obično bili zastupljeni na hadžu, dok je trećinu činilo obezbjeđenje i medicinsko osoblje.

Godišnje hodočašće počinje sredinom jula. Taj ritual jedan je od pet stubova Islama koje svaki vjernik treba da obavi bar jednom u životu ako ima sredstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније