Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

15. 06. 2021. 10:44 >> 10:45

USLJED PANDEMIJE

Avio kompanja iz Dubaija bilježi gubitke od 4,5 milijardi eura

Emirati, avio-kompanija iz Dubaija, saopštila je danas da je prvi put za 30 godina zabilježila gubitak na godišnjem nivou od oko 4,5 milijardi eura zbog restriktivnih mjera usled pandemije korona virusa.

"Zbog ograničenja letjenja i putovanja povezanih sa pandemijom, avio-kompanija je prošle godine zabilježila gubitak od 20,3 milijardi dirhama (više od 4,5 milijardi eura) nakon dobiti od 1,1 milijarde dirhama (gotovo 247 miliona eura)", navode Emirati.

Emirati, koji su zbog pandemije obustavili letove u proleće 2020, zabilježili su pad prihoda od 66 odsto.

Tokom prošle fiskalne godine, koja se završila u martu, Emirati su prevezli 6,6 miliona putnika, što je za 88 odsto manje u odnosu na prethodni period, od marta 2019. do marta 2020. godine.

Posljedice svega toga su otpuštanja, prvi put u svim sektorima kompanije, pa je broj zaposlenih smanjen za 31 odsto tako da sada ima 75.145 zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније