Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 06. 2021. 16:07 >> 16:07
2

ŽENEVA

Završena prva runda razgovora Bajden-Putin

Predsjednici SAD i Rusije Džozef Bajden i Vladimir Putin završili su danas prvu rundu razgovora i počinju prvi od dva šira sastanka sa delegacijama u Ženevi.

U prvoj rundi sastanaka Bajden i Putin su razgovarali u prisustvu državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i dvoje prevodilaca.

Planirana su dva šira sastanka danas popodne kada će se dvojici vođa pridružiti dodatni pomoćnici i prevodioci.

Sa američke strane na proširenom sastanku treba da budu Blinken, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Salivan, potpredsjednica državnog sekretra za političke poslove Viktorija Nuland, američki ambasador u Rusiji Džon Salivan i stručnjaci za Rusiju Nacionalnog savjeta za bezbjednost Erik Grin i Stergos Kaludis.

U ruskoj delegaciji su Lavrov, Putinov savjetnik za spoljne poslove Juri Ušakov, zamjenik Lavrova Sergej Rjabkov, načelnik generalštaba ruske vojske general Valeri Gerasimov, ruski ambasador u Vašingtonu Anatoli Antonov kao i izaslanici Kremlja za Ukrajinu i Siriju i Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Ukupno se predviđa da će samit trajati četiri do pet sati, a potom će lideri održati odvojene konferencije za medije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније