Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 07. 2021. 22:18   >>  22:18 1

NA CRNOM MORU

Završena vojna vježba Ukrajine i NATO-a

Vojna vježba Ukrajine i NATO-a na Crnom moru, na kojoj su učestvovale desetine ratnih brodova i aviona, završena je danas.

Dvonedjeljna vježba je trebalo da pokaže snažne odbrambene veze Ukrajine i NATO-a poslije junskog incidenta ruske vojske i britanskog razarača kod Krima, ukrajinskog poluostrva koje je Rusija pripojila 2014. godine.

Oko 30 ratnih brodova i 40 aviona članica NATO-a i Ukrajine bilo je dio vježbe "Morski povjetarac 2021".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da pažljivo nadgleda tu vježbu.

Ruska vojska je u isto vrijeme izvela niz paralelnih vježbi u Crnom moru i na jugozapadu Rusije.

Moskva je u junu objavila da je jedan od njenih ratnih brodova ispalio u Crnom moru hice upozorenja ka britanskom razaraču kako bi se udaljio iz oblasti blizu Krima koju Rusija smatra svojim teritorijalnim vodama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније