Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

11. 07. 2021. 22:44   >>  22:44

NAPETO NAKON GLASANJA

Bez jasnog pobjednika na izborima u Bugarskoj

Na bugarskim parlamentarnim izborima, koji su danas održani, nema jasnog pobjednika.

Nova stranka Postoji takav narod (ITN) malo je ispred desničarske GERB, stranke bivšeg premijera Bojka Borisova, pokazuju izlazne ankete.

Istraživanje Gallup International-a pokazuje da je ITN, predvođen popularnim TV voditeljem i pjevačem Slavijem Trifonovim, osvojio 23,2 odsto glasova i ispred GERB-a, koji iznosi 23 odsto.

Anketa Alpha Research takođe pokazuje da je ITN ispred GERB-a sa 24 procenta glasova protiv 23,5 procenata.

Bliski rezultati predstavljaju duboke podjele oko nasleđa Borisova iz godina vladavine, usred rastućeg bijesa zbog rasprostranjene korupcije u Bugarskoj, najsiromašnijoj državi članici EU.

Čak i ako zvanični rezultati potvrde GERB kao najjaču stranku, šanse za formiranje vladajuće koalicije su male, kažu politički posmatrači. GERB je bila prva stranka na aprilskim izborima, osvojivši 26,2 odsto, ali su je se druge stranke klonile.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније