Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92 ]

12. 07. 2021. 08:57   >>  08:57

IZBORI U BUGARSKOJ

Borisov za sada vodi minimalno

Politička partija Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) bivšeg premijera Bojka Borisova ima minimalnu prednost poslije obrađenih 89,14 odsto glasova.

Partija Bojka Borisova izašla je na parlamentarne izbore u Bugarskoj u koaliciji sa Unijom demokratskih snaga.

Centralna izborna komisija saopštila je jutros da je GERB osvojio 24,01 odsto (585.460 ljudi) glasova, a na drugom mjestu je partija "Postoji ovakav narod", koju predvodi muzičar i televizijski voditelj Slavi Trifunov, sa 23,48 odsto (572.365), prenosi TASS.

Bugarska socijalistička partija je treća sa 13,65 odsto (322.908). Demokratska bugarska partija je osvojila 12,60, Pokret za prava i slobode 10,61 i civilna platforma Usprotivi se - mafija, napolje je dobila 5,04 odsto.

Ostale političke partije trenutno ne prelaze cenzus od četiri odsto, ali se brojanje glasova nastavlja.

Parlamentarni izbori su održani u nedjelju, a predstavnici 23 partije su se takmičili za 240 poslaničkih mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније