Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2021. 09:00 >> 09:02

ZATVORI U EKVADORU

Osam mrtvih, 20 povrijeđenih u neredima

U neredima u dva zatvora u Ekvadoru stradalo je osam osoba a 20-tak je povrijeđeno, među kojima i policajci, javilo je tijelo zaduženo za zatvore.

Nasilje je izbilo u zatvoru u jugozapadnoj provinciji Guajas, gdje je ubijeno osam zatvorenika, a dva policajca su povrijeđena, kao i u Kotopaksi u centru zemlje gdje je 20 ljudi povrijeđeno, naveo je nacionalni centar za praćenje zatvorenika (SNAI) preko Tvitera.

U ta dva zatvora već su bili nasilni neredi u februaru ove godine. U sukobima bandi za kontrolu nad glavnim zatvorima u zemlji stradalo je 79 zatvorenika samo u jednom danu.

U Ekvadoru ima oko 60 zatvora koji imaju kapacitet od 29.000 mjesta, međutim njihov kapacitet je oko 30 odsto premašen i u njima se drži 38.000 zatvorenika koje nadzire 1.500 čuvara.

Prema stručnjacima za efikasnu kontrolu tog broja zatvorenika bilo bi potrebno 4.000 čuvara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније