Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina ]

30. 07. 2021. 23:03   >>  23:04

JAPAN

Vanredno stanje u još tri regiona

Japanska vlada je danas predložila uvođenje vanrednog stanja do 31. avgusta u tri regiona u blizini Tokija i zapadne prefekture Osaka, pošto su evidentirani novi rekordni slučajevi korone virusa.

"Postojeće vanredno stanje u Tokiju i na južnom ostrvu Okinava, četvrto od početka pandemije, takođe bi trebalo da bude produženo do 31. avgusta", saopštio je ministar ekonomije Iasutoši Nišimura, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, očekuje se da će premijer Jošihide Suga kasnije danas zvanično objaviti novu odluku vlade nakon što je zdravstveni eksperti odobre.

Japan je izbjegao veće razmjere epidemije kovid-19, ali se sada bori da zaustavi infekcije visoko prenosive delta varijante, pri čemu je juče prvi put zabilježeno više od deset hiljada novih slučajeva širom zemlje.

Tokio je u četvrtak prijavio rekordnih 3.865 dnevnih infekcija, u odnosu na 3.177 dan ranije, a novi talas počinje da opterećuje medicinski sistem, pa je 64 odsto bolničkih kapaciteta predviđenih za ozbiljne forme kovid-19 već popunjen.

Uznemireni zbog porasta infekcija u Tokiju, guverneri tri prefekture u blizini glavnog grada saopštili su ranije da planiraju da zatraže od premijera da i u njima proglasi vanredno stanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније