Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

30. 07. 2021. 23:59   >>  23:56 2

O LGBT PITANJIMA

Odobrena pitanja za referendum u Mađarskoj

Mađarska Nacionalna izborna komisija odobrila je danas vladinu listu pitanja za budući referendum o pitanjima LGBT.

Premijer Viktor Orban kaže da je referendum dio "ideološkog rata" sa Evropskom unijom.

Orban, koji je na vlasti od 2010. godine, predložio je referendum o zakonu vladajuće partije kojim se zabranjuje da se u školama djeca uče o homoseksualnosti i transrodnim pitanjima, pojačavajući nesuglasice sa EU, prenio je Rojters.

Referendum bi trebalo da se održi početkom 2022. godine.

Orban se suočava sa teškim izborima sljedeće godine i, kako dodaje britanska agencija, postao je sve radikalniji u socijalnoj politici kako bi, prema njegovim riječima, zaštitio tradicionalne hrišćanske vrijednosti od zapadnog liberalizma.

Mađari će na referendumu biti upitani da li podržavaju održavanje radionica raznih seksualnih orijentacija u školama, bez roditeljskog pristanka i da li smatraju da procedure promjene pola treba da se promovišu među djecom.

Takođe će biti upitani da li materijal koji može da utiče na seksualnu orijentaciju treba da se pokazuje djeci bez ikakvih ograničenja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније