Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

31. 07. 2021. 14:14 >> 14:16

JAVNO IZVINJENJE

Nasljednik Merkelove priznao da je plagirao dio knjige

Armin Lašet, za kojeg se pretpostavlja da će biti nasljednik Angele Merkel na poziciji kancelara Njemačke, javno se izvinio zbog toga što je 2009. godine plagirao dio sadržaja knjige.

Priznao je da u knjizi o imigracijama nije naveo izvor podataka.

"To je očigledno bila greška za koju snosim odgovornost. Zbog toga se želim izviniti", poručio je i dodao da će se ponovo provjeriti da li je napravio još grešaka u knjizi.

Karsten Veizeneger, stručnjak za razvojnu pomoć, je prvi na Twitteru ukazao da je u knjizi naveden citat bez izvora. Zbog plagijarizma i drugih propusta u pisanju naučnih djela u Njemačkoj se snose ozbiljne posljedice. Potvrda toga jeste da je nekoliko političara ranije moralo podnijeti ostavke.

Lašet se izvinio građanima nekoliko sedmica nakon što je to učinila i Analena Berbok, zvaničnica stranke Zelenih koja takođe pretenduje za kancelara. I ona je priznala da u svojoj knjizi nije istakla pojedine izvore podataka.

Osim toga, njemačkom parlamentu nije prijavila da je dobila stranačke bonuse vrijedne nekoliko hiljada eura te je morala ispravljati netačne informacije istaknute u njenoj biografiji.

Lašet se nedavno morao izviniti i zbog toga što se pred kamerama smijao tokom konferencije za novinare, a koja je bila posvećena katastrofalnim poplavama koje su pogodile zemlju.

Ankete pokazuju da njegov umjereno konzervativni stranački blok ima prednost ispred socijaldemokrata. Međutim, ovom 60-godišnjem političaru sve više opada rejting zbog učestalih kontroverzi s kojima se dovodi u vezu.

Parlamentarni izbori u Njemačkoj su zakazani za 26. septembar, prenosi Euronews.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније