Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 08. 2021. 21:20 >> 21:21

SKUPOVI U BERLINU

Njemačka vlada osudila nasilje na anti-kovid protestima

Njemačka vlada osudila je danas nasilje na protestima koji su održani tokom vikenda u Berlinu zbog vladinih mjera protiv korona virusa.

Više od 60 policajaca je povrijeđeno i najmanje jedan novinar saopštila je policija.

Berlinska policija nije navela koliko je demonstranata povrijeđeno, ali je saopštila da je 48-godišnji muškarac umro poslije privođenja.

On se žalio na bolove u grudima i da mu trne ruka dok su ga legitimisali. Policajci su mu pružili prvu pomoć dok nije stigla hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu, gdje je kasnije preminuo, saopštila je policija.

Berlinski tužioci rekli su danas da je rutinska istraga pokazala da je čovjek umro od srčanog udara. Naveli su u saopštenju i da je taj demonstrant prije nego što je legitimisan, probio policijski kordon, oborio i povrijedio policajca koji je ipak uspio na kraju da ga zadrži.

Skoro 1.000 ljudi je privedeno tokom demonstracija, policija je pokrenula istragu protiv njih 503, uključujući 59 slučajeva pružanja otpora policiji i 43 slučaja napada na policajce.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније