Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 08. 2021. 21:03 >> 21:47

POŽARI BJESNE

Njemački vatrogasci pomažu kolegama u Grčkoj

Vatrogasne ekipe iz Njemačke prevaliće više od 2.000 kilometara da bi pomogli u gašenju požara koji bjesne u Grčkoj, a poziv za pomoć zapravo je stigao preko Brisela.

Njemački vatrogasci, svojim vatrogasnim vozilima putovaće tri do četiri dana da bi se u četvrtak sastali sa kolegama iz Grčke, piše Dojče vele.

"Nikada ranije nijesmo toliko dugo putovali", izjavio je predsjednik udruženja vatrogasaca u njemačkoj pokrajini Hesen Ralf Akerman.

Iz Hesena kreće 164 ljudi u 27 vozila. Tim iz Hesena uključuje vatrogasce, bolničare i logističare, kaže pokrajinska vlada, a u Grčku stižu i specijalna vatrogasna vozila za zahtjevan teren.

"Snaga požara je zbog vegetacije potpuno drugačija od onoga što znamo iz Njemačke", brine se Akerman.

Iz Bona, nekadašnjeg glavnog grada zapadne Njemačke u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, stiže 52 zaposlenih sa 17 vozila.

"Nadamo se da ćemo se na kraju ove misije svi vratiti kući živi i zdravi", rekao je zamjenik direktora bonske vatrogasne službe Karsten Šnajder.

Oko 20 zemalja je uključeno u gašenje požara u Grčkoj. U to se ubrajaju i države koje nijesu u EU, kao što su Izrael i Kuvajt. Neke od tih zemalja poslale su specijalne avione za gašenje požara, međutim, Njemačka nema nijedan vatrogasni avion.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније