Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 08. 2021. 18:18 >> 18:18

ZATVORENI PUTEVI

Šumski požar se širi prema Jerusalimu

Veliki šumski požar koji je juče zahvatio područje kraj Jerusalima proširio se danas popodne vrlo brzo iako se već mislilo da je pod kontrolom, pa je nastavljena evakuacija lokalnih stanovnika i zatvoreni su okolni putevi.

Opasnost prijeti gradovima i selima kraj šume Sataf i duž autoputa koji povezuje Jerusalim i Tel Aviv, rekli su zvaničnici.

Vatrogasci su se razmjestili oko južnog oboda Jerusalima kako bi spriječili da se požar proširi na taj grad, javljaju izraelski mediji.

Šef jerusalimske policije Joram Halevi rekao je danas da se policajci pripremaju da evakuišu bolnicu Hadasa u Ein Karemu, najveću u zemlji koja se nalazi na putu vatre.

Nešto ranije su zvaničnci u bolnici porekli izvještaje o evakuaciji, ali su potvrdili da su u kontaktu sa policijom i spasiocima.

U međuvremenu je naređena opšta mobilizacija svih vatrogasaca i onih koji nisu na dužnosti kako bi se požar zaustavio.

U gašanju učestvuje deset aviona, nekoliko stotina vatrogasaca, spasioci iz civilne odbrane i helikopterska jedinica.

Kako je navedeno spasioci su zahtevali od vlade da zatraži medjunarodnu pomoć u borbi sa požarom koji je van kontrole.

Požar je danas popodne zahvatio grad Givat Jearim, koji je bio na prvoj odbrambenoj liniji, rekli su zvaničnici i vatrogasci trče od kuće do kuće da evakuišu stanare.

Gašenje požara otežavaju jaki vjetrovi, suv vazduh i visoke temperature.

Rano jutros je rečeno da su vatrogasci uspjeli da stave požar pod kontrolu, da je najgore prošlo, te da nema neposredne opasnosti za kuće u zahvaćenom području.

Izraelski mediji su javili da je izgorjelo već oko 17 kvadratnih kilometara šume.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније