Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

24. 08. 2021. 11:49   >>  11:51

ODGOVOR NA ZAPALJIVE BALONE

Izraelski avioni bombardovali položaje Hamasa

Izraelski borbeni avioni bombardovali su Hamasove lokacije u Gazi kao odgovor na zapaljive balone puštene iz ove palestinske enklave, koji su izazvali požare rastinja na jugu Izraela, saopćila je rano jutros vojska ove zemlje.

Za sada nema izvještaja o žrtvama zračnih udara čije su mete, prema navodima vojske, bili objekat za proizvodnju oružja i lansirna rampa za rakete koji pripadaju Hamasu, islamističkom pokretu koji vlada Gazom.

Militanti iz Gaze sporadično su slali balone sa zapaljivim materijalom prema Izraelu od kada je Egipat posredovao u sklapanju sporazuma o prekidu vatre nakon rata koji je trajao 11 dana u maju.

Palestinci kažu da balonima žele da izvrše pritisak na Izrael da ublaži restrikcije prema Gazi i dozvoli da pomoć stigne na ovu teritoriju.

Baloni koji su pušteni juče izazvali su požare na izraelskim poljima uz granicu sa Gazom, saopštila je izraelska vatrogasna služba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније